Πολιτική Προστασία

PolitikiProstasiaΟ Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας από το Νοέμβριο του 2001 είναι ενταγμένος στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και υπάγεται επιχειρησιακά στο σχεδιασμό του Συντονιστικού Οργάνου της Π. Ε. Ημαθίας.

Από την ένταξή του μέχρι και σήμερα, αρκετοί εθελοντές κυνηγοί, μέλη του Συλλόγου συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες δράσεις Πολιτικής Προστασίας που υλοποιούνται στο Ν. Ημαθίας με κυριότερη την επάνδρωση δύο πυροφυλακίων, Καστανιάς και Πολυδενδρίου και τις περιπολίες στο Βέρμιο και τα Πιέρια όρη, σε συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας για κάθε Σαββατοκύριακο της αντιπυρικής περιόδου αλλά και κάθε άλλη μέρα που ζητήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Βράβευση Συλλόγου  για την εθελοντική του προσφορά στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας από το Δήμο Βέροιας

Στο διάστημα των 12 ετών από τότε που εντάχθηκε ο Κ. Σ. Βέροιας στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κάθε Καλοκαίρι, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Συλλόγου, συμμετέχει ενεργά στις αντιπυρικές δράσεις της περιοχής υπό το συντονισμό και την επίβλεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού, με την επάνδρωση των Πυροφυλακείων της Καστανιάς και του Πολυδενδρίου, με συμμετοχή σε σεμινάρια που διοργανώνει η Π. Υ. και διάφορες άλλες δράσεις.

Πέραν της συμμετοχής στις αντιπυρικές δράσεις, οι εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας έχουν πραγματοποιήσει και άλλες όπως ο καθαρισμός συγκεκριμένων δασών της περιοχής.

Ο Δήμος Βέροιας αναγνωρίζοντας την παραπάνω προσφορά του στην Πολιτική Προστασία της περιοχής, τίμησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βέροιας σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013.

Η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Κ. Σ. Βέροιας (2013)

Η διοίκηση και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Κ. Σ. Βέροιας, για τη συμμετοχή τους στην επάνδρωση των πυροφυλακείων του Πολυδενδρίου και της Καστανιάς, κάθε Κυριακή από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, η οποία τελούσε υπό το συντονισμό της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας στα πλαίσια των προσπαθειών για πρόληψη τυχόν δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Οι εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Κ. Σ. Βέροιας οι οποίοι συνέδραμαν ουσιαστικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αποτέλεσαν τα “μάτια” της στο Βέρμιο και τα Πιέρια αφιερώνοντας τις πολύτιμες Κυριακές τους στη διάρκεια των παραπάνω μηνών, είναι με αλφαβητική σειρά οι:

 1. Βασιλειάδης Παντελής
 2. Γαλανίδης Ισαάκ
 3. Δάνης Κωνσταντίνος
 4. Δεμερτζίδης Θεοχάρης
 5. Δεμερτζίδης Χρήστος
 6. Δεμερτζίδου Αικατερίνη
 7. Καπρίνης Δημήτριος
 8. Μαυρόπουλος Φίλιππος
 9. Μουπασιρίδης Μιλτιάδης
 10. Μουρατίδης Ιωάννης
 11. Μπουχτσής Τραϊανός
 12. Νατσάλης Ιωάννης
 13. Ορταντζόγλου Αθανάσιος
 14. Παπασάββας Γεώργιος
 15. Σαββουλίδης Αναστάσιος
 16. Σαββουλίδης Δημήτριος
 17. Σιδέρης Αθανάσιος
 18. Στογιάννος Σωτήριος
 19. Τίκας Αντώνιος
 20. Τσέος Δημήτριος
 21. Τσιάμης Γεώργιος
 22. Τσίλης Παναγιώτης
 23. Χιονίδης Ευθύμιος

 Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε για τον εθελοντισμό τους προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Για τον Κ. Σ. Βέροιας,

Ο Πρόεδρος

Παπασάββας Γιώργος