Ήρθανε τα χιόνια με τα χελιδόνια…

Ήρθανε τα χιόνια με τα χελιδόνια…

Τα χιόνια περίμεναν φαίνεται τα χελιδόνια φέτος, μιας και όπως μας ενημέρωσε ο κυνηγός μέλος του Κ.Σ. Βέροιας κ. Δάνης Κωνσταντίνος, σήμερα είδε τα πρώτα και μάλιστα πολλά χελιδόνια στον Αλιάκμονα, σημάδι του ερχομού της Άνοιξης.

Ο καιρός όμως έχει αντίθετη άποψη. Χρειάστηκε να περάσει όλος ο χειμώνας για να δούμε χιόνι στη Βέροια τρεις μόλις μέρες πριν φύγει ο Φλεβάρης. Σήμερα Κυριακή 25/2/2018 χιόνισε και για αύριο Δευτέρα προβλέπεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση. Ελπίζουμε τα «βιαστικά» χελιδονάκια να αντέξουν το κρύο των ημερών.

Και μιας και αναφέραμε τα χελιδόνια , να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πως στην Ελλάδα έχουμε πέντε είδη χελιδονιών, αν και μόνο τα τρία είδη από αυτά συνήθως βλέπουμε στις πόλεις.

Τα πρώτα χελιδόνια που έρχονται την Άνοιξη είναι τα σπιτοχελίδονα, όπως αυτό της φωτογραφίας. Αυτά είδε και ο κ. Δάνης στον Αλιάκμονα και μας ενημέρωσε.

Στις πόλεις τα χελιδόνια εγκαθίστανται μετά τις 15 Μαρτίου συνήθως, τα πρώτα όμως φτάνουν στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα. Στη Βέροια έχουμε δει χελιδόνια από δύο Φεβρουαρίου πριν έξι χρόνια συγκεκριμένα.