Άλλο ένα κυνηγόσκυλο θύμα των λύκων στο Βέρμιο

Άλλο ένα κυνηγόσκυλο θύμα των λύκων στο Βέρμιο

Την Κυριακή 15/10/2017, ο κυνηγός, μέλος του Συλλόγου μας, κ. Γκαζγκάζης Βασίλειος, έχασε το μοναδικό του σκυλί από επίθεση λύκου στην περιοχή του Σελίου στη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης.

Αν και ήταν κοντά στο σκύλο του, άκουσε μόνο ένα ουρλιαχτό και μετά δε μπόρεσε να βρει ούτε ίχνος από αυτόν.

Είναι προφανές πως το σκυλί θανατώθηκε και μεταφέρθηκε μακρυά από έναν ή περισσότερους λύκους, πρακτική στην οποία μας έχουν συνηθίσει πλέον οι λύκοι.

Έχουμε επισημάνει και πρόσφατα το μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για τα σκυλιά μας στην περιοχή από την Κουμαριά προς το Σέλι.

Μέχρι σήμερα οι εκκλήσεις τόσο των κυνηγών όσο και των κτηνοτρόφων για άμεση λήψη διαχειριστικών μέτρων που θα καθιστούσαν βιώσιμη τη συνύπαρξη μας με τους λύκους προς τα αρμόδια Υπουργεία (Περιβάλλοντος κι Αγροτικής Ανάπτυξης), πέφτουν στο κενό.

Συγκεντρώνουμε στοιχεία από τις επιθέσεις και σχεδιάζονται συγκεκριμένες ενέργειες από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων σχετικά με την αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο.

Για μία ακόμη φορά εφιστούμε την προσοχή σε όσους κυνηγούν με σκυλιά και ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή Κουμαριάς – Σελίου.

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας πως σε περίπτωση επίθεσης λύκου στα σκυλιά τους (που ευχόμαστε να μη γίνει), θα βοηθούσε ιδιαίτερα τις όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν οι κυνηγετικές οργανώσεις το να μας ενημερώσουν σχετικά. Αναλυτικά τα στοιχεία που συλλέγουμε μπορείτε να δείτε στην ανάρτηση που κάναμε τον προηγούμενο μήνα που ακολουθεί.

Τα πρώτα δύο κυνηγόσκυλα θύματα λύκων για τη φετινή περίοδο