Εξαιρετική η έναρξη στα υδρόβια στην περιοχή της Βέροιας

Εξαιρετική η έναρξη στα υδρόβια στην περιοχή της Βέροιας

Σήμερα, 15/9 ξεκίνησε το κυνήγι για πολλά είδη, ενώ άνοιξαν και οι ορεινές περιοχές και μπήκαμε κανονικά πλέον στην κυνηγετική περίοδο.

Στην περιοχή της Βέροιας φαινόντουσαν ολο το Καλοκαίρι πολλά παπιά, κυρίως πρασινοκέφαλα αλλά και κιρκίρια και οι κυνηγοί υδροβίων περιμένανε πως και πως τη σημερινή μέρα.

Όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες και τα μηνύματα που πήραμε σήμερα, η αναμονή άξιζε τον κόπο και το σημερινό πρωινό ήταν ίσως το καλύτερο των τελευταίων ετών από πλευράς ικανοποίησης των παπιοκυνηγών.

Ανεξάρτητα από την κάρπωση, όσα μέλη του Κ.Σ. Βέροιας βγήκαν σήμερα το πρωί για παπιά, δήλωσαν ευχαριστημένα από το θέαμα το οποίο χαρακτηρίστηκε μοναδικό. Τα παπιά πετούσαν από το χάραμα ως και τις δέκα το πρωί, σε μεγάλους αριθμούς και δώσανε σε όλους αρκετές ευκαιρίες και όμορφες εικόνες.

Τα πρασινοκέφαλα αλλά και άλλα είδη παπιών, αναπαράγονται στην περιοχή μας σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς, γεγονός που μόνο χαρά και αισιοδοξία φέρνει, τόσο στους κυνηγούς που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ομάδα θηρεύσιμων πτηνών όσο και σε όλους μας ευρύτερα.

Ο Κ.Σ. Βέροιας εύχεται στους κυνηγούς υδροβίων να έχουν καλή κυνηγετική χρονιά!