Να συμπληρώσουμε όλοι το ερωτηματολόγιο Άρτεμις.

Να συμπληρώσουμε όλοι το ερωτηματολόγιο Άρτεμις.

Με αφορμή τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου των τριχωτών και των υδροβίων πρόσφατα, υπενθυμίζουμε στα μέλη μας την τεράστια σημασία που έχει το να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το ερωτηματολόγιο Άρτεμις στην αρμόδια Επιστημονική Ομάδα της Κ.Σ.Ε.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου Άρτεμις από κάθε κυνηγό, αποτελεί τη μεγαλύτερη προάσπιση της θήρας μετά την τήρηση των  γραφτών και άγραφτων νόμων του κυνηγιού.

Ο Κ. Σ. Βέροιας καλεί όλους τους κυνηγούς να στείλουν συμπληρωμένο (δωρεάν) το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στην Επιστημονική Ομάδα Άρτεμις ή να το φέρουν στα γραφεία του Συλλόγου τους, η διοίκηση του οποίου θα αναλάβει τα περεταιρω.

Σε περίπτωση που κάποιος κυνηγός δεν έχει το ερωτηματολόγιο αλλά επιθυμεί να το συμπληρώσει μπορεί να το προμηθευτεί δωρεάν από τα γραφεία του Συλλόγου.

Χάρη στο ερωτηματολόγιο Άρτεμις μπορούμε και αποδεικνύουμε την πληθυσμιακή αφθονία των θηραμάτων, η οποία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για να εκδοθεί η Ρυθμιστική Απόφαση Θήρας κάθε χρόνο, βάσει της οποίας μπορούμε και κυνηγούμε.

Η συμπλήρωση και αποστολή του ερωτηματολογίου Άρτεμις χρειάζεται ελάχιστο χρόνο και αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση κάθε κυνηγού στον εαυτό, του αν επιθυμεί να συνεχίσει να κυνηγά στο μέλλον.

Οι κίνδυνοι για το κυνήγι έγιναν κάτι παραπάνω από προφανείς τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ οι προσπάθειες των διάφορων ΜΚΟ και των Οικολόγων Πράσινων για ολική απαγόρευει ή σημαντικούς περιορισμούς στο κυνήγι εντείνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Το ερωτηματολόγιο Άρτεμις δίνει τη δυνατότητα στις Κυνηγετικές Οργανώσεις να απαντήσουν τεκμηριωμένα σε κάθε παράλογο και αντιεπιστημονικό αντικυνηγετικό παραλήρημα, από αυτά που αντιμετωπίζουμε όλο και συχνότερα πλέον.