Εξαιρετικό ντοκιμαντερ του ΑΝΤ1 για τα αγριοκούνελα της Λήμνου.

Εξαιρετικό ντοκιμαντερ του ΑΝΤ1 για τα αγριοκούνελα της Λήμνου.

Στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του ΑΝΤ1 που ακολουθεί παρακάτω, παρουσιάζεται αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στη Λήμνο από τα αγριοκούνελα με μαρτυρίες αγροτών, κτηνοτρόφων, κυνηγών, πολιτικών, κτηνιάτρων και φιλόζωων.

Ο Αντώνης Ντινιάκος που παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ, έχει καταφέρει το εξαιρετικά σπάνιο για το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, να αποδώσει την πραγματικότητα όπως είναι, χωρίς καμία προσπάθεια να την επηρεάσει, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε δημοσιογράφος.

«Θα μπορούσε να αφεθεί το κυνήγι ελεύθερο όλο το χρόνο σε όλο το νησί ακόμη και νύχτα» δηλώνει προς τιμήν της η Πρόεδρος του τοπικού φιλοζωικού σωματείου κυρία Ρία Κακαβλάκη (στο 28ο λεπτό). Ενώ προχωρά ένα βήμα παραπέρα και μιλά για αξιοποίηση των θανατωμένων κουνελιών ως τροφή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σε πλήρως αντίθετο πνεύμα, η πλειοψηφία των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων που συμμετείχαν στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι προτείνουν εκτεταμένους περιορισμούς ως και πλήρη απαγόρευση θήρας. Ποιός να έχει δίκιο άραγε;

Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στους συντελεστές του ντοκιμαντέρ.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

VICE SPECIALS – ΛΗΜΝΟΣ VS ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΑ | Vice Specials | ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕΙΡΩΝ | ANT1 WEB TV

Tagged: , ,