Ευχαριστήρια επιστολή του Κ.Σ. Βέροιας προς την Κ.Σ.Ε. και όλους όσους υπερασπίστηκαν το κυνήγι σε πείσμα των «καιρών».

Ευχαριστήρια επιστολή του Κ.Σ. Βέροιας προς την Κ.Σ.Ε. και όλους όσους υπερασπίστηκαν το κυνήγι σε πείσμα των «καιρών».

Η υπογραφή της φετινής Ρυθμιστικής Απόφασης για τη Θήρα υπήρξε – για όσους από μας παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις και τα γεγονότα – η δυσκολότερη διαδικασία των τελευταίων ετών.

Υπό τη σκιά του προσχηματικού και δήθεν εθνικού διαλόγου για το κυνήγι, το αντικυνηγετικό λόμπι στο οποίο πρωτοστατούν οι Οικολόγοι Πράσινοι και συγκεκριμένες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, κατέβαλλε κάθε προσπάθεια για να εμποδίσει την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

Η σχετική συνάντηση του αρμόδιου Αν. Υπουργού κ. Τσιρώνη με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έγινε τελικά μετά από δύο αναβολές την περασμένη Τετάρτη 10 Αυγούστου και ενώ δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες – που έχουν μεταξύ άλλων και την ιδιότητα του κυνηγού – κρατιούνταν σε ομηρία από τα τέλη Ιουλίου που είχαν διαφανεί οι «δυσκολίες» της διαδικασίας.

Στη διάρκεια τόσο των τελευταίων ημερών στα πλαίσια της υπογραφής της Ρυθμιστικής, όσο και από τις 10 Μαρτίου 2016 που ξεκίνησε ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι, τόσο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, με πρωταγωνίστρια την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, όσο και μεμονωμένοι κυνηγοί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην πληχθεί αυθαίρετα το κυνήγι όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα.

Αν και το κυνήγι και η Ρυθμιστική απειλήθηκαν όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, όλοι όσοι ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα στις σχετικές διαδικασίες, κατάφεραν με ενωμένες τις δυνάμεις τους να μην έχουμε απώλειες στη φετινή Ρυθμιστική με εξαίρεση τη μείωση των δέκα ημερών του Φλεβάρη για την ασπρομετωπόχηνα σε οτι αφορά την Μακεδονία και τη Θράκη.

Με βάση τα παραπάνω, η Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην παραπάνω εξέλιξη και κυρίως την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που φέρει και τη θεσμική ευθύνη από πλευράς Κυνηγετικών Οργανώσεων στις διαδικασίες που σχετίζονται τόσο με την έκδοση της Ρυθμιστικής όσο και με τον εθνικό διάλογο για το κυνήγι.

Ευχόμαστε να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τόσα και τέτοια εμπόδια και από του χρόνου η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου να είναι γιορτή για όλους τους κυνηγούς και όχι γολγοθάς όπως υπήρξε φέτος.

Καλή έναρξη και καλή κυνηγετική περίοδο σε όλους τους Έλληνες κυνηγούς!

Συγχαρητήρια σε όσους μόχθησαν για να μπορέσουμε όλοι να είμαστε στη φύση που είναι το δεύτερο σπίτι μας στις 20/8 και τις 15/9.

Υ.Γ. Η φετινή Ρυθμιστική, φέρει και την ομόφωνη στήριξη του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως τα αιτήματα των κυνηγών είναι πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένα, σε αντίθεση με κάθε αντικυνηγετική ρητορική που κινείται στα όρια της αυθαιρεσίας, του δογματισμού και της εμπάθειας.

Βγαίνουμε δηλαδή πιο δυνατοί από τη συγκεκριμένη διαδικασία.