Προτροπή για περιορισμό της εκγύμνασης σκύλων από τον Κ.Σ. Βέροιας

Προτροπή για περιορισμό της εκγύμνασης σκύλων από τον Κ.Σ. Βέροιας

Όπως είναι γνωστό σε όλους τους κυνηγούς, η εκγύμναση και η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια του έτους και μόνο εντός των οριοθετημένων ζωνών εκγύμνασης σκύλων.
Είναι όμως επίσης γνωστό το γεγονός πως τα περισσότερα θηράματα, την περίοδο από Μάιο μέχρι Ιούλιο γεννάνε και μεγαλώνουν τα μικρά τους.
Στα πλαίσια αυτά, η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, συνιστά σε όλους τους κυνηγούς μέλη του Συλλόγου, – και όχι μόνο – να περιορίσουν στο ελάχιστο τις εξόδους τους για εκγύμναση των σκυλιών τους στο προσεχές διάστημα, με σκοπό την προστασία και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιτυχία στην αναπαραγωγή των θηραμάτων. Από 15 Μαίου, ως τις αρχές με μέσα Ιουλίου, ειδικά οι ορεινές και οι καμπίσιες πέρδικες επωάζουν αρχικά και στη συνέχεια μεγαλώνουν τα μικρά τους. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό όλοι οι κυνηγοί, να σεβαστούμε τη διαδικασία της αναπαραγωγής και ανατροφής των μικρών, τόσο για τα είδη της τοπικής πανίδας, όσο και για τους εαυτούς μας, μιας και αν δεν τα προσέχουμε…δε θα τα έχουμε.
Με τον τρόπο αυτό, διαφυλάγουμε τόσο τα θηράματα, όσο και το ίδιο το κυνήγι στην περιοχή μας, με δεδομένη την άμεση συσχέτιση της θήρας με την αφθονία θηραμάτων. Διαφυλάγουμε επισης την καμπίσια πέρδικα, που αν και δεν αποτελεί θηρεύσιμο είδος, είναι είδος προτεραιότητας για την εκγύμναση των σκυλιών μας και την παρουσία της στην περιοχή μας θα πρέπει να την προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού.
Ελπίζουμε η έκκληση μας για περιορισμό των εξόδων για εκγύμναση σκύλων να βρει ανταπόκριση από όλους τους κυνηγούς μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας.

Για τον Κ. Σ. Βέροιας,

Ο Πρόεδρος,                            Ο Γεν. Γραμματέας

Σιδέρης Αθανάσιος               Δεμερτζίδης Θεοχάρης

Tagged: , , ,