ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΑΘΛΟΣ 2014

ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΑΘΛΟΣ 2014

Tο διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου διοργανώθηκε με επιτυχία ο αγώνας βουνού «Ναυτίλος Άθλος 2014».

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας υποστήριξε την εκδήλωση μετά από σχετικό αίτημα των διοργανωτών, τόσο με τη φυσική παρουσία του Προέδρου του, Γ. Παπασάββα στον αγώνα και στις απονομές, όσο και με εθελοντική αποχή των κυνηγών της περιοχής από τη θήρα, στη διάρκεια που ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη μέσα στο δάσος, με σκοπό την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Κ. Σ. Βέροιας ευχαριστεί θερμά τα μέλη του που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των διοργανωτών να μην κυνηγήσουν στην περιοχή τις συγκεκριμένες μέρες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που λάβαμε για τα αποτελέσματα του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4 – 5 Οκτωβρίου
Βέροια Ημαθίας
Ολοκληρώθηκε ο 1ος Ναυτίλος Άθλος στις πλαγιές του Βερμίου. Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Ημαθίας (Ν.Α.Σ.Η.) σε συνεργασία με τον Κ.Α.Π.Α. Βέροιας πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του 1 αγώνα που συνδυάζει 3 αθλήματα. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες, ο καιρός εξελίχθηκε πολύ καλός με αποτέλεσμα να διεξαχθούν τα αγωνίσματα χωρίς προβλήματα.
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου έγινε ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΑΘΛΟΣ Kids & Juniors. Οι μικροί αθλητές από 5 έως και 14 ετών δοκιμάστηκαν στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο. Παίρνοντας εκκίνηση μέσα στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ναυτίλος ανά πεντάδες, οι 39 μικροί αθλητές ολοκλήρωσαν το κολύμπι, στη συνέχεια ποδηλάτησαν σε χωμάτινη διαδρομή και τερμάτισαν τον αγώνα τρέχοντας σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στον περιβάλλοντα χώρο. Υπήρχαν ηλικιακές κατηγορίες και οι αποστάσεις των αθλημάτων ήταν ανάλογες με αυτές. Επιπλέον αρκετοί μικροί αθλητές πήραν μέρος τρέχοντας μόνο τα δύο αθλήματα (δίαθλο). Πριν από την έναρξη του αγώνα ο κ. Βασίλης Κρομμύδας, τριαθλητής – προπονητής, εξήγησε με ποια διαδικασία θα διεξαγόταν ο αγώνας. Οι μικροί αθλητές με επιμέλεια και παρά τα άγρυπνα και αγχωμένα βλέμματα των γονέων τους ετοίμασαν τα πράγματά τους και έκαναν τις αλλαγές που απαιτούσαν τα αγωνίσματα. Ο αγώνας έγινε με πολύ μαχητικότητα εκ μέρους των μικρών και σίγουρα έμαθαν να αλλάζουν γρήγορα τα ρούχα τους και να δένουν τα κορδόνια τους με σβελτάδα. Ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με χαμόγελα και πολλές ανάσες. Σε όλα τα παιδιά που τερμάτισαν κληρώθηκαν δώρα από τους χορηγούς. Το αγωνιστικό κομμάτι έκλεισε με τις απονομές του αγώνα.
Το απόγευμα του Σαββάτου ακολούθησε το αθλητιατρικό σεμινάριο. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν στην αθλητιατρική παρέμβαση στο εξατομικευμένο προπονητικό πρόγραμμα (Δρούγιας Χρόνης, χειρουργός ορθοπεδικός, αθλητίατρος), στη διαδικασία και τις αλλαγές που απαιτούνται από αγώνισμα σε αγώνισμα στον αγώνα ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΑΘΛΟΣ (Κρομμύδας Βασίλης, προπονητής, αθλητής τριάθλου ), σε Τεχνικές αναπνοής για ευεξία (Αναγνώστου Ελένη, υψίφωνος, διευθύντρια χορωδιών ), σε Ενεργειακά προϊόντα κατευθείαν από τη φύση – περίπτωση ΚΤΗΜΑ ΧΡΟΝΗ Άνω Κλεινές (Χρόνης Δημήτρης, μελισσοκόμος) και σε τεχνική ενημέρωση σχετικά με τον αγώνα (Σταμούλης Κων/νος, τεχνικός σύμβουλος διοργάνωσης). Στο ζεστό χώρο του καφέ Mcoza συγκεντρώθηκαν προπονητές, αθλητές, φίλοι του αθλητισμού, όπου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το διαθεματικό σεμινάριο.
Η Κυριακή 5 Οκτωβρίου ήταν η μέρα των «μεγάλων». Τέσσερις αγώνες, τέσσερις επιλογές ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε αθλητή. Ναυτίλος άθλος ατομικό και ομαδικό. 500μ. κολύμβησης μέσα στο Κολυμβητήριο ήταν αρκετά για να δώσουν τον πρώτο τόνο κούρασης στου αθλητές. Ακολουθούσε 9.2 χλμ. ποδηλατική διαδρομή που απαιτούσε αντοχή, δύναμη και τεχνική παρά το μικρό μήκος της. Τα 4 χλμ. τρεξίματος, που ολοκλήρωναν τον αγώνα, δεν είχαν μεγάλες υψομετρικές και γενικώς ήταν «βατά».
Ακολούθησε ο Ναυτίλος άθλος FUN ατομικό και ομαδικό. 400μ. κολύμβησης μέσα στο Κολυμβητήριο, 5 χλμ. ποδηλάτου και 2 χλμ. τρεξίματος. Σε ό,τι αφορά τις ορεινές διαδρομές ποδηλασίας και τρεξίματος χαράχτηκαν στη γύρω δασική περιοχή αξιοποιώντας παλιά μονοπάτια. 25 αθλητές μόνοι τους ή σε ομάδες πήραν μέρος. Το ενδιαφέρον μεγάλο για την εξέλιξη του αγώνα, αφού έπαιρναν μέρος τόσο αθλητές του τριάθλου όσο και αθλητές που πρώτη φορά δοκίμαζαν και τα τρία αθλήματα μαζί. Οι δε χομπίστες απολάμβαναν τόσο τις διαδρομές όσο και τις αλλαγές κάνοντας εύστοχα σχόλια.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον αγώνα έπαιρνε μέρος ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος, αθλητής του τριάθλου, ο οποίος κατέχει τον καλύτερο χρόνο Έλληνα αθλητή στην κατηγορία των 35 ετών σε αγώνες Ironman για το 2013. Είχε την ατυχία στο δεύτερο γύρο να πάθει λάστιχο 2χλμ. πριν τον τερματισμό και να μεταφέρει το ποδήλατο τρέχοντας. Συνεχίζοντας το τρέξιμο κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ένας επίσης σημαντικός αθλητής με διακρίσεις σε δύο Ironman και πολλούς αγώνες τριάθλου, ο Χρόνης Δρούγιας πήρε μέρος στον αγώνα μετά από οχτώ χρόνια απουσίας από το άθλημα τερματίζοντας μάλιστα τρίτος. Ο νεαρός Σταμούλης Γιώργος διακρίθηκε παίρνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα. Στο κολύμπι βγήκε τρίτος μετά τον Παπαδόπουλο Ιορδάνη. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του στο ποδήλατο προσπέρασε στον πρώτο γύρο τον Ιορδάνη και παρέμεινε στην θέση αυτή μέχρι το τέλος. Στο ομαδικό η συνεργασία των Αμπατζίδη Στυλιανού κολύμπι, Μπόγκοτς Γιάτσεκ, ποδήλατο και Φιλιμέγκα Αθανάσιο τρέξιμο έφερε το προσδοκώμενο γι’ αυτούς αποτέλεσμα, την πρώτη θέση.
Η παρουσία στον αγώνα του αθλητή και προπονητή τριάθλου Κρομμύδα Βασίλη ήταν καθοριστική αφού με την πολυετή εμπειρία του συνέβαλε στην καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα.
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με τον τερματισμό των αθλητών, τις απονομές και την κλήρωση πλήθους δώρων και την ευχή για συνέχιση του αγώνα και του χρόνου.
Σε όλους τους αθλητές και εθελοντές μοιράστηκαν προϊόντα περιποίησης της εταιρείας Gehwol.

Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης έπαιξαν οι εθελοντές. Πάνω από 35 άτομα σκορπίστηκαν στο βουνό για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αθλητές. Κοντά μας είχαμε τους: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βέροιας , Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Βέροιας, Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βέροιας, Λέσχη Καταδρομών Νομού Ημαθίας, Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας, Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας, Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, προπονητές στίβου Α.Ο. Φιλίππου Βέροιας, μαθητές και φίλοι του βουνού.
Χορηγοί της διοργάνωσης:
Sport Design Σαράφης
Bike mania + hobbie
oikokinisi.gr
bikestore.gr
podilata.net
optikonxpress.com
ride.com.gr
Gehwol
Κτήμα Χρόνη
Sport-mania.gr
Μιχαήλ art glass
Ταβέρνα «Στάση»
Ξενώνας Μποζίνη Σελίου
Ξενώνας Κέντρο Θεματικού Τουρισμού Στράντζα Νάουσας

Χορηγοί επικοινωνίας
ΜΒike
Sportorama.gr