Ένοχος ο Πρόεδρος των μη αναγνωρισμένων κυνηγοσκοπευτικών σωματείων

Ένοχος ο Πρόεδρος των μη αναγνωρισμένων κυνηγοσκοπευτικών σωματείων

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ:F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
10563 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210-32.31.271-Fax.210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ, 26-09-2014Προς: – Κυνηγετικές Ομοσπονδίες
– Κυνηγετικό Τύπο (έντυπο & ηλεκτρονικό)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας, μετά από σχετική μήνυση του Ν. Παπαδόδημα, Προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, έκρινε ότι ο κ. Κουρπουανίδης είναι ένοχος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Προέδρου και του Δ. Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Για το αδίκημα αυτό το Δικαστήριο, κατά την συνεδρίαση της 22ης Σεπτεμβρίου 2014, επέβαλε, με τελεσίδικη απόφαση, ποινή φυλάκισης στον κ. Κουρπουανίδη 5 μηνών. Με παλαιότερη απόφαση του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καστοριάς, είχε επιβάλει στον κ. Κουρπουανίδη, για το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, να καταβάλει σημαντικό χρηματικό ποσό, που πηγαίνει στη συνέχεια στο ταμείο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρπουανίδης είναι Πρόεδρος ή Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυνηγετικών – Σκοπευτικών Σωματείων, που είναι μη αναγνωρισμένα και μη συνεργαζόμενα με το ΥΠΕΚΑ και κατηγορεί με ανυπόστατα επιχειρήματα την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Όλοι οι κυνηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνο οι αναγνωρισμένες και συνεργαζόμενες Κυνηγετικές Οργανώσεις (Κυνηγετικοί Σύλλογοι, Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος) αγωνίζονται καθημερινά για την επίλυση των μεγάλων κυνηγετικών προβλημάτων, όπως π.χ. ετήσια Ρυθμιστική Απόφαση, Καταφύγια Άγριας Ζωής, Ζώνες Προστασίας, τοπικές απαγορεύσεις θήρας κλπ., προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχεια του κυνηγίου στη χώρα μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας
Κυνηγετικών Οργανώσεων (F.A.C.E.)
Μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Συμβουλίου Θήρας & Διατήρησης της Άγριας Ζωής

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ