Σημαντική υπενθύμιση για τους κυνηγούς: να στείλουμε όλοι συμπληρωμένο το πρόγραμμα Άρτεμις

Σημαντική υπενθύμιση για τους κυνηγούς: να στείλουμε όλοι συμπληρωμένο το πρόγραμμα Άρτεμις
Η κυνηγετική περίοδος 2013-2014 έφτασε στο τέλος της.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τον εξοπλισμό μας για την εξαμηνιάια αποθήκευσή του μέχρι τον επόμενο Αύγουστο που αν όλα πάνε καλά θα βγούμε ξανά για κυνήγι.
Για να «πάνε όλα καλά» όμως, υπάρχει η ανάγκη οι κυνηγοί να μπορούμε να αποδείξουμε στις αρχές πως η πληθυσμιακή αφθονία των θηρεύσιμων ειδών είναι τέτοια που μπορούμε και του χρόνου να κυνηγήσουμε χωρίς αναίτιους περιορισμούς και απαγορεύσεις.
Και αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Άρτεμις, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Με βάση τα παραπάνω, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας, καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους κυνηγούς των θηραμάτων με τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 203-2014, να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το ερωτηματολόγιο Άρτεμις.
Θυμίζουμε πως η αποστολή του ερωτηματολογίου Άρτεμις γίνεται δωρεάν και αρκεί να το βάλετε στο σχετικό φάκελο με το πληρωμένο τέλος, στον οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του παραλήπτη και να το ρίξετε σε ένα ταχυδρομικό κουτί ή να το φέρετε στα γραφεία του Συλλόγου σας.
Όσοι κυνηγοί δεν εφοδιάστηκαν με το ερωτηματολόγιο όταν παρέλαβαν την άδεια θήρας τους, μπορούν να το κάνουν και σήμερα περνώντας από τα γραφεία του Συλλόγου τους.
Αν έχουν εξαντληθεί, τότε μπορούν να το ζητήσουν στέλνοντας μήνυμα στο e-mail της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ (info@hunters.gr) για να το λάβουν ταχυδρομικώς.
Το κυνήγι περνά δύσκολες μέρες και πληθαίνουν οι φωνές που χωρίς λόγο επιχειρούν να το περιορίσουν.
Ας βοηθήσουμε όλοι την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που κάθε Καλοκαίρι δίνει τη δική της μάχη για να εκδοθεί χωρίς αναίτιους περιορισμούς η νέα Ρυθμιστική για να συνεχίσουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα.
Η λογική του «αυτόματου πιλότου» δεν εξυπηρετεί τα κυνηγετικά μας θέματα, πρέπει ο κάθε κυνηγός να συμπληρώνει το Αρτεμις, και ασφαλώς όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Σας θυμίζουμε ότι τα στοιχεία των ερωτηματολογίων είναι απόρρητα και οι μόνοι που έχουν πρόσβαση είναι η επιστημονική ομάδα του προγράμματος!

Ας στείλουμε λοιπόν φέτος συμπληρωμένο όλοι το Ερωτηματολόγιο Άρτεμις.

*Το πρόγραμμα «Αρτεμις» είναι μια διαρκής μελέτη καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης και παρακολούθησης των θηραματικών πληθυσμών. Διανύει τώρα τον εικοστό χρόνο της ζωής του, είναι έργο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και εκπονείται από τετραμελή ομάδα επιστημονικών συνεργατών της. Ονομάστηκε «Αρτεμις» προς τιμήν της κυνηγέτιδας θεάς και προστάτιδας του κυνηγιού, επειδή αποτελεί την πρώτη μελέτη πανελλήνιας εμβέλειας που έχει ως αντικείμενο το κυνήγι.

Tagged: , ,