Έκτακτη ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας για τις ριψεις αντιλυσσικων εμβολίων

Έκτακτη ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας για τις ριψεις αντιλυσσικων εμβολίων

Η πλήρης έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης που χαρακτηρίζει τις αρμόδιες με την αντιμετώπιση της λύσσας Υπηρεσίες, εκτός των όσων τραγικών αναφέρονται στο έκτακτο ανακοινωθέν της ΚΟΜΑΘ, για τη Βέροια πάει ένα βήμα παραπέρα.

Αποφασίστηκε ερήμην των κυνηγών της περιοχής, να ξεκινήσουν οι ρίψεις αντιλυσσικών εμβολίων την 16η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη που τυγχάνει να είναι η επέτειος της απελευθέρωσης της Βέροιας και ως εκ τούτου αργία.

Αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής πως τη συγκεκριμένη μέρα και τη συγκεκριμένη εποχή, το πιό πιθανό είναι να βρίσκονται στο βουνό ΟΛΟΙ οι κυνηγοί της Βέροιας μιας και εκτός από το λαγό, τον αγριόχοιρο και την πετροπέρδικα, αυτές τις μέρες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα περάσματα φάσσας και τσίχλας.

Με βάση τα παραπάνω, συνιστούμε σε όλους τους κυνηγούς της περιοχής που θα βρεθούν στο βουνό από τις 16 -18 Οκτωβρίου που θα γίνουν οι ρίψεις των εμβολίων από αέρος, αλλά και για διάστημα μίας εβδομάδας μετά από αυτούς, να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες που δίνονται τόσο για τους ίδιους όσο και για τα σκυλιά τους, όπως αυτές που αναφέρονται στο ανακοινωθέν της ΚΟΜΑΘ. Θυμίζουμε πως δεν πρέπει να αγγίζετε τα εμβόλια εφόσον τα εντοπίσετε και πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην επαφή με το σκύλο σας, ο οποίος αν δαγκώσει εν αγνοία μας κάποιο εμβόλιο, είναι πιθανό να φέρει στο σάλιο του ζωντανό τον ιό της λύσσας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το να στηρίζεται το αρμόδιο Υπουργείο σε μεγάλο βαθμό για την αντιμετώπιση της λύσσας στους κυνηγούς και να μας απαξιώνει από την άλλη πλευρά με το χειρότερο τρόπο, δηλαδή τη μη έγκαιρη ενημέρωση και τη μη συμμετοχή των κυνηγών και άλλων φορέων σε τοπικό επίπεδο, στις διαδικασίες λήψης των σχετικών αποφάσεων που αφορούν στον τόπο τους, γεγονός που θα αποτελέσει κατά τη γνώμη μας και μία από τις βασικές αιτίες σε ενδεχόμενη αποτυχία του προγράμματος.