Νέο κιόσκι από τον Κ. Σ. Βέροιας στο Ξηρολίβαδο

Νέο κιόσκι από τον Κ. Σ. Βέροιας στο Ξηρολίβαδο

Στα μέσα Ιουλίου, η διοίκηση και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, με προσωπική – εθελοντική εργασία, συναρμολόγησαν και τοποθέτησαν ένα ορθογώνιο κιόσκι με μεγάλο τραπεζόπαγκο στο υπόστεγό του, στο χώρο δασικής αναψυχής στην περιοχή «Πεύκα», στο χωριό Ξηρολίβαδο, μετά τη σχετική έγκριση και άδεια του Δασαρχείου Βέροιας, με σκοπό την ενίσχυση της θηροφύλαξης αλλά και την αναψυχή.

Τις μέρες της Κυνηγετικής περιόδου με κακοκαιρία, οι θηροφύλακες θα μπορούν να ασκούν τους ελέγχους τους στους διερχόμενους πολίτες, προστατευμένοι από τον καιρό, ενώ τις μέρες με καλοκαιρία, οι κυνηγοί αλλά και όλοι οι επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χώρο για την ξεκούραση και το φαγητό τους.

Η συγκεκριμένη περιοχή, θεωρείται σπάνιας φυσικής ομορφιάς και βιολογικής αξίας μιας και πρόκειται για εκτεταμένο οροπέδιο σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο (1200-1300μ.) με ώριμα και υπερήλικα πεύκα (Μαύρη πεύκη – Pinus nigra), το οποίο φιλοξενεί πολλά είδη πανίδας.

ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ (19) (640x480)ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ (18) (640x480)ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ (22) (640x480)

Εικόνες από το ξεκίνημα…

Την ομορφιά και την αξία της περιοχής αποδεικνύει μεταξύ άλλων και η προτίμηση που δείχνουν οι επισκέπτες…Στη διάρκεια των εργασιών δύο ηλικιωμένες κυρίες που έκαναν τη βόλτα τους στην περιοχή μας ρώτησαν περί τίνος πρόκειται και όταν τους εξηγήσαμε είπαν ταυτόχρονα «μπράβο στους κυνηγούς!»…μόνο η πράσινη ανάπτυξη δε φαίνεται να τη σέβεται, μιας και είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες περιμετρικά σε όλο το οροπέδιο του Ξηρολιβάδου, εξέλιξη η οποία θα καταστρέψει κυριολεκτικά τη γνησιότητα και την ομορφιά του τοπίου σε έναν από τους ελάχιστους και τελευταίους ορεινούς «παράδεισους» που έχει επιτευχθεί το ζητούμενο, δηλαδή η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων (περιπατητών, κτηνοτρόφων, υλοτομων, κυνηγών, ποδηλατών κλπ) και της φύσης.

Η Ελληνική φύση με τις ευλογίες συγκεκριμένων ΜΚΟ και ΜΜΕ και τη θεσμική εγκατάλειψή της, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απόμόνωσή της από τους πολίτες και την παράδοσή της άνευ όρων και ορίων στις πολυεθνικές της «πρασινης (βλ. μαύρης) ανάπτυξης».

ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ (12) (640x480)ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ (15) (640x480)ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ (17) (640x480)

…και το τέλος των εργασιών…

Ο μόνος τρόπος αντίστασης σε αυτά που έρχονται, είναι η ενίσχυση της βιωματικής επαφής μας με τον τόπο μας. να ξαναπάρουμε δηλαδή τα βουνά και τις θάλασσες, με τις οικογένειες και τους φίλους μας…να τα περπατήσουμε, να μαζέψουμε βότανα και μανιτάρια, να κυνηγήσουμε, να ψαρεψουμε, να ψήσουμε, να κατασκηνώσουμε, να γευτούμε το μέλι και τα λοιπά γνήσια προϊόντα τους για να ξαναγνωρίσουμε την Ελληνική γη, την οποία με τη λήθη έχουμε αφήσει βορά σε πολιτικούς και εταιρείες που δεν έχουν τα απαραίτητα πνευματικά και ψυχικά προσόντα να αντιληφθούν το πραγματικό μεγαλείο της.

Σε αυτό το πνεύμα, για όλους τους επισκέπτες του βουνού και όχι μονάχα για τους κυνηγούς, ο Κ. Σ. Βέροιας προχώρησε στη συγκεκριμένη αλλά και μερικές άλλες αντίστοιχες ενέργειες σε άλλες περιοχές, στις οποίες θα αναφερθούμε αναλυτικά με σχετική ανακοίνωση σύντομα.

Tagged: , , , , , ,