Ξανάδωσε σήμα η μπεκάτσα της οποίας την παρακολούθηση μέσω πομπού χρηματοδοτεί η ΣΤ ΚΟΜΑΘ

Ξανάδωσε σήμα η μπεκάτσα της οποίας την παρακολούθηση μέσω πομπού χρηματοδοτεί η ΣΤ ΚΟΜΑΘ

H Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης από τον Οκτώβριο του 2012 είναι οικονομικός υποστηρικτής στη προσπάθεια έρευνας και καταγραφής των συνηθειών της μπεκάτσας, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Προστασίας της Θήρας και της Άγριας Πανίδας της Μεγάλης Βρετανίας (Game & Wildlife Conservation Trust) και έχει ξεκινήσει με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Συμβολικά λοιπόν η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια και σπονσοράρει την κίνηση μιας μπεκάτσας. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα αρσενικό πουλί (στο οποίο έχει δοθεί το όνομα Monkey) βάρους 300 γραμμαρίων και με ράμφος μήκους 66,3 χιλιοστών και άνοιγμα φτερούγων 204 χιλιοστών.

Οι μπαταρίες των πομπών που τοποθετούνται σε μπεκάτσες από τον Οργανισμό Προστασίας της Θήρας και της Άγριας Πανίδας της Μεγάλης Βρετανία, φορτίζονται με τον ήλιο, με αποτέλεσμα τα ίχνη του monkey να έχουν χαθεί στη διάρκεια του Χειμώνα και πολλοί να νομίζουν πως δε θα ξαναβλέπαμε νέα του.

Τελικά όμως πρόσφατα (15/4) η συγκεκριμένη μπεκάτσα ξαναέδωσε σήμα από την Πολωνία στην οποία προφανώς βρίσκεται στα πλαίσια της εαρινής της μετανάστευσης προς βορρά.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στην ιστοσελίδα του Game & Wildlife Conservation Trust (http://www.woodcockwatch.com/index.php), ο monkey έχει διανύσει από την τοποθέτηση του πομπού στη Ν. Κορνουάλη στις 18-2-2012 μέχρι σήμερα πάνω από 11.000 χμ. και … συνεχίζει!!!