Ενημερωτική ημερίδα για τη λύσσα διοργανώθηκε από το Δήμο Βέροιας

Ενημερωτική ημερίδα για τη λύσσα διοργανώθηκε από το Δήμο Βέροιας

Την Κυριακή 14/4/2013 διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη λύσσα. Ομιλητές ήταν οι κ. Κ. Κουβακάς, προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Ημαθίας και ο κ. Χ. Κούτρας, Συντονιστής Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής στο  Γ. Ν. Βέροιας.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Γ.Παπασάββα , Πρόεδρο του Κ. Σ. Βέροιας και τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, Δασολόγο κ. Α. Γκάσιο, ο οποίος άνοιξε και τη συζήτηση που έγινε στο τέλος των παρουσιάσεων μεταξύ των ομιλητών και του κοινού.

Κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτέλεσε δυστυχώς η ελάχιστη προσέλευση πολιτών, παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες δύο εβδομάδων των διοργανωτών για την έγκαιρη προβολή της και παρά το γεγονός πως η Ημαθία βρίσκεται στο κέντρο των τεσσάρων από τους πέντε νομούς στους οποίους έχουν καταγραφτεί κρούσματα λύσσας από τον Οκτώβριο του 2012 που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

Η λύσσα εξαπλώνεται με σταθερό ρυθμό στη χώρα μας και μετά τους νομούς Κοζάνης, Κιλκίς, Καστοριάς και Πέλλας έχουν ήδη καταγραφεί δύο κρούσματα και στο Ν. Τρικάλων γεγονός που έχει ανησυχήσει τις αρχές και δεν επιτρέπει φαινόμενα αδιαφορίας από τους πολίτες.

Ο Κ.Σ. Βέροιας με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση τονίζει για μία ακόμη φορά την ανάγκη εμβολιασμού των κυνηγόσκυλων αλλά και όλων των δεσποζόμενων σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά  με τη λύσσα και την αντιμετώπισή της μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον κτηνίατρο, ή να επικοινωνήσετε με τον Κ. Σ. Βέροιας, ενώ αρκετές πληροφορίες έχουμε αναρτήσει και σε παλαιότερα δελτία τύπου στην ιστοσελίδα μας.

DSCF2653(1) (800x381)                 DSCF2655(1) (800x506)

Εικ. 1. ο κ. Κουβακάς στη διάρκεια της ομιλίας του                     Εικ. 2. ο κ. Κούτρας στη διάρκεια της ομιλίας του