Συναντήσεις με τους κυνηγούς μέλη του Συλλόγου

Συναντήσεις με τους κυνηγούς μέλη του Συλλόγου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας στις 12/12/2011, στις 28/12/2011 και στις 11/1/2012 διοργάνωσε τρεις ενημερωτικές συναντήσεις με τους κυνηγούς αγριόχοιρου, πετροπέρδικας και λαγού αντίστοιχα σε κυνηγετικά στέκια στη Βέροια και το Μακροχώρι Ημαθίας.

Οι συναντήσεις χαρακτηρίστηκαν από αυξημένη συμμετοχή και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και ο θηραματολόγος της ΣΤ ΚΟΜΑΘ κ. Γκάσιος που είναι αρμόδιος για την περιοχή είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδιαίτερα χρήσιμες απόψεις με τους κυνηγούς σχετικά με τη διαχείριση και την οικολογία των παραπάνω θηραμάτων.

Το κυνήγι στις μέρες μας δέχεται αναίτια και αντιεπιστημονική επίθεση τόσο από θεσμικούς όσο και από εξωθεσμικούς φορείς και μόνο μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων εκτιμούμε πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις και τις απειλές που αναπτύσσονται ενάντια στη δραστηριότητα μας.

Η διοίκηση του Κ. Σ. Βέροιας ευχαριστεί τους κυνηγούς για την παρουσία τους και εύχεται το ενδιαφέρον και η συμμετοχή τους να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις μελλοντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογος με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και εκπροσώπηση των κυνηγών της περιοχής.