Ενημερωτική Ημερίδα του Κ.Σ. Βέροιας για τη λύσσα

Ενημερωτική Ημερίδα του Κ.Σ. Βέροιας για τη λύσσα

Ο Κ. Σ. Βέροιας, σε συνέχεια των επαφών που είχε με τους κτηνιάτρους του Νομού, την Τρίτη 4/12/2012, διοργάνωσε ημερίδα για τα μέλη του, στο Μακροχώρι Βέροιας, με θέμα τις διαδικασίες επιτήρησης και αντιμετώπισης της λύσσας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Παπασσάβας και ομιλητές ήταν ο κ. Κ. Κουβακάς, Τμηματάρχης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Ημαθίας,  ο κ. Χ. Κούτρας, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής στο Γεν. Νοσοκομείο Βέροιας και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Στ ΚΟΜΑΘ, Δασολόγος, κ. Α. Γκάσιος.

ΒΕΡΟΙΑ 2 (1024x661)

Ο κ. Κουβακάς αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της νόσου, την ανάγκη εμβολιασμού των κυνηγόσκυλων και τη συνδρομή των κυνηγών στην επιτήρηση της Λύσσας,  καθώς και  στα υπόλοιπα αναγκαία μέτρα πρόληψης, τόσο για τα κυνηγόσκυλα όσο και για τον άνθρωπο.

Ο κ. Κούτρας παρουσίασε ιστορικά και στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με τη μετάδοση της λύσσας στον άνθρωπο σε διεθνές επίπεδο, τις μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου στον άνθρωπο καθώς και στην κλινική εικόνα των συμπτωμάτων.

Ο κ. Γκάσιος αναφέρθηκε στο ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην αντιμετώπιση της λύσσας, στη σημασία που πρέπει να δοθεί στο θέμα από τους κυνηγούς και σε θέματα ασφαλούς χειρισμού θηραμάτων, κυρίως των θηλαστικών (αγριόχοιρος, λαγός).

Οι κυνηγοί της Βέροιας που συμμετείχαν, υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές με σκοπό να διευκρινιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την πρόληψη τόσο σε ότι αφορά στα κυνηγόσκυλα, όσο και στον άνθρωπο μέσα από τις διαδικασίες χειρισμού των θηραμάτων, ενώ παρέλαβαν το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο της ΚΣΕ.

Η Διοίκηση του Κ. Σ. Βέροιας συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την ενημέρωση των κυνηγών πάνω στο θέμα της λύσσας και εκτός των συναντήσεων με κυνηγούς και κτηνιάτρους, έχει διανείμει το ενημερωτικό φυλλάδιο της ΚΣΕ και μία ενημερωτική αφίσα σε καταστήματα που συγκεντρώνονται οι κυνηγοί.

Tagged: ,